Stel cookie voorkeur in

Natuurbeleving

Buitenspelen
Als het weer het toelaat, staat buiten spelen hoog op de dagelijkse agenda van Kinderopvang de Wijboom. Ook bij lichte regen of sneeuwval. Tijdens het buitenspelen prikkelen de pedagogisch medewerkers de kinderen meer van de natuur te ontdekken en te gebruiken tijdens hun spel.

Onze natuurtuin proberen wij zodanig in te richten om de motorische en sociale ontwikkeling te stimuleren. Bij motoriek kun je denken aan; lopen, balanceren, rennen, fietsen, springen. Variatie is belangrijk om verveling tegen te gaan. Ook de zintuiglijke ontwikkeling is zeer belangrijk en proberen wij in de natuurtuin te prikkelen door het gebruik van kleuren, bloemen en diverse materialen (gras, zand en water). Een uitdagende omgeving nodigt kinderen uit om op onderzoek uit te gaan, dingen uit te proberen, te fantaseren, en te veranderen en hun grenzen te verleggen. De ervaringen maken kinderen competenter en zelfstandiger. Ze voelen zich zekerder en worden ook sociaal vaardiger.

Wist je dat er een aparte speelplek voor de baby’s is?

Voor een baby is de fysieke omgeving nog sterk gekoppeld aan mensen. Een groot en open terrein is daarom beangstigend voor de allerkleinsten. Speciaal voor de baby’s heeft de opvang het buitenterrein ingericht met aparte, overzichtelijke speelgebiedjes die uitnodigen op onderzoek uit te gaan en contacten te leggen met andere kinderen en volwassenen.

Dreumesen, peuters en kleuters
Wist je dat er voor de dreumesen, peuters en kleuters een natuurbelevingstuin is aangelegd. In deze tuin is een hobbeldebobbel ontdekpad, gemaakt van verschillende soorten ondergronden waarover je kan lopen, fietsen en rennen. Goed voor de motorische ontwikkeling en het evenwicht. Ook is er een vaste modder/water speelplek.
Een verkeersplein voor de auto's en de fietsen. En we hebben een moestuin. Daar planten we samen met de kinderen diverse groentes en kruiden. We verzorgen ze samen en eten er vervolgens lekker van!